Slutet eller början på något nytt? | Landets Fria

Slutet eller början på något nytt?

Landets Fria läggs ner vid årsskiftet. Vill du hjälpa oss att hitta nya former för att bevaka omställning och landsbygd?

Under flera år har vi tillsammans med er läsare och engagerade omställare runt om i landet berättat om hur lokala initiativ och engagemang kan leda till en mer hållbar värld. Vi har granskat politik och makthavare utifrån ett landsbygdsperspektiv, där de flesta medier fokuserar på städerna. I dag kom det sista numret av papperstidningen. Merparten av Frias och ETC:s tidningar läggs ner vid årsskiftet – inklusive Landets Fria Tidning. De allra sista numren kommer ut digitalt.

De tidningar som blir kvar är Fria Tidningen, Dagens ETC, ETC och ETC Göteborg.
Mer information finns här: https://www.etc.se/inrikes/det-blir-nya-avslojanden-fran-vara-duktiga-jo...
Vår kundtjänst hjälper gärna till med alla praktiska frågor kring din prenumeration. Mejla på kundtjanst@etc.se eller ring på 08-41035900.

I skrivande stund vet vi inte mycket mer. Betyder detta det definitiva slutet för Landets Fria – eller början på något nytt? Går det att hitta nya former för att fortsätta att lyfta omställnings- och landsbygdsfrågor – tillsammans med er?
Om du som läser känner att du kan bidra med idéer, tid, pengar, kunskap eller något annat, stort som smått – hör av dig!

Vi tror att Landets Fria behövs och är beredda att göra vad vi kan för att hitta en lösning. Vi hoppas att ni vill göra det med oss!

Rekommenderade artiklar

Här är cannabis tillåtet

Farligt, harmlöst eller till och med hälsosamt? Globalt har debatter om cannabis förts under flera år. Nu diskuteras denna kontroversiella växt allt mer även i Sverige och i Danmark tillåts odling i medicinskt syfte. På många håll i världen är cannabis till och med legaliserat för nöjesbruk. 

Förbud mot barnärktenskap

Regeringens förslag om totalförbud mot erkännande av barnäktenskap välkomnas av experter inom hedersrelaterat våld och förtryck. Därmed läggs mindre ansvar på flickorna, anser Bernardita Núñez, verksamhetsledare på Terrafem kvinnojour. 

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

© 2018 Landets Fria